مجله بازرگانی شهباز

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی | بازرگانی شهباز

در مقاله‌های نکات خرید کولرهای سلولزی و نکات خرید کولرهای پلیمری سلولزی هر آنچه مربوط به فناوری و نکات خرید این نسل از کولرها بود را به تفصیل عنوان  کردیم. از فواید استفاده از پدهای سلولزی به جای پدهای پوشالی، افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی برق و آب و همچنین عدم بیماری زایی و هوای سالم‌تر و خنک‌تر با وجود عمر طولانی‌تر آن گفتیم.

همانطور که گفتیم با فراگیر شدن روز به روز استفاده از کولرهای سلولزی به  جای نسل قدیمی کولرهای آبی پوشالی بحث استفاده از پدهای سلولزی و نگهداری و شستشوی آن‌ها نیز بحث داغی است.

پد سلولزی صفحه‌ای ضخیم و موج دار است که در اندازه های مختلفی در بازار وجود دارد و توسط شرکت های مختلفی تولید و تهیه می‌گردد. جنس غالب این پدها از کاغذ کرافت است که از کنف و درخت کاج و بامبو ساخته می شود. به علت مقاومت بسیار بالا از این کاغذ برای مصارف مختلفی از جمله ساخت کاغذ الگوی خیاطی، کاغذ بسته بندی محصولات و… استفاده ‌می‌شود. در کولرهای آبی سلولزی و کولرهای آبی پلیمری سلولزی از پد سلولزی به منظور سرمایش تبخیری استفاده می شود.

این پدها ضخامت بیشتری از پدهای پوشالی دارند و این قابلیت را دارد که مقدار زیادی از آب را به طور یکنواخت به خود جذب کند و به همین دلیل سرمای بیشتری را به ارمغان می‌آورد. همچنین به دلیل توزیع یکنواخت رطوبت در آن مشکل افتادگی و درزهای باز به وجود نمی‌آید و همین مساله از ورود هوای گرم و کاهش راندمان کولر مانند نسل قدیمی کولرهای آبی جلوگیری می‌کند.

ساختار یکنواخت پدهای سلولزی سبب افزایش سطح تماس آب و هوای گرم شده و ریتم انتقال حرارت، میزان تخیر آب و بازدهی خنک سازی را افزایش می دهد. به دلیل این ویژگی‌ها پد سلولزی بیشتر در گذشته در فضاهای گلخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما با ورود تکنولوژی کولرهای سلولزی به بازار پای این مزیت‌ها به خانه‌ها و منازل و ادارات نیز باز شده است. در این مقاله سعی داریم راه کارهای نظافت و تعویض پدهای سلولزی و همچنین مراقبت و نگهداری آن‌ها را عنوان کنیم.

در این پدها از پوشش های رزین بسیار ویژه و خاصی استفاده شده است که سبب افزایش مقاومت شیمیایی آن ها شده است. اما همان طور که گفته شد جنس پد سلولزی از نوعی کاغذ است. بنابراین مانند هر محصول دیگری این پدها نیز پس از مدت زمانی بعد از استفاده دچار پوسیدگی شده و پس از گذر مدت زمانی از استفاده کیفیت و کارایی آن ها کاسته شود.

جذب آب بیشتر در پدهای سلولزی

بنابراین پس از مدتی پدهای سلولزی نیز مانند پدهای پوشالی کولرهای آبی نسل قدیمی‌تر نیاز به تعویض دارند و بایستی برای جلوگیری از کاهش راندمان و استفاده مطلوب از دستگاه به عمر مفید پدهای سلولزی توجه نمود. نصب، پاکسازی، رسوب زدایی و تعویض پدهای سلولزی بسیار آسان و کم هزینه است و در صورتی که به شیوه‌ای درست انجام پذیرد باعث افزایش طول عمر پد و بالا بردن کارآیی کولر می‌شود. در ادامه مسائل مربوط به مراقبت و نگهداری و تعویض پدهای سلولزی را بررسی می‌کنیم. اما ابتدا به بررسی ساختار فیزیکی پدهای سلولزی می‌پردازیم..

ساختار فیزیکی پد سلولزی

پد سلولزی از سه قسمت تشکیل می‌شود:

جنس بدنه پد سلولزی از نوعی کاغذ است که مهمترین قسمت پد سلولزی است و  از جنس کاغذ کرافت از جنس صفحات نازک مقوایی که به طور منظم روی هم قرار گرفته است.

قاب پد سلولزی که وظیفه نگهداری پد سلولزی را دارد  و در حدودا سیزده سانتی‌متر از طول پد سلولزی بزرگتر است و از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم است که  به علت استحکام بیشتر قاب آلومینیوم  این نوع بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم آبرسانی پد سلولزی که به وسیله یک پمپ به جریان می افتد و آب اضافه از پد  را به منبع برم‌گرداند و آب مجدد به لوله های آبرسانی بر می‌گردد تا به طور دائم پدها را مرطوب نگه دارد. معمولا سایز لوله ها یک چهارم اینچ و طول آن‌ها ۱۵ متر است که سوراخ های  کوچک رو به بالا بر روی لوله ها وجود دارد.

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی
شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی

نکات مربوط به قبل از استفاده از پد های سلولزی

در اولین مرحله مانند هر محصول دیگری باید در زمان خرید پدهای سلولزی به کیفیت و اعتبار شرکت سازنده آن توجه کنید. تحقیق و بررسی صلاحیت و اصالت شرکت مورد نظر یکی از مهمترین اقداماتی است که مصرف کننده باید به آن آگاه باشد.

همانطور که گفتیم مواد اولیه اصلی پد سلولزی کاغذ کرافت است که متاسفانه در داخل ایران تولید نمی‌شود  و بهتر است بدانید مرغوب‌ترین نوع مواد اولیه که در ساخت پدهای سلولزی استفاده می‌شود از نوع فنلاندی آن است. گاه خرید پد نا مرغوب به دلیل کیفیت پایین کاغذ کرافت موجب می‌شود پدها پس از مدتی استفاده پدها استحکام و شکل خود را از دست بدهند و بصورت خمیری درآید و کارایی خود را از دست بدهد.

پس توجه به کیفیت و اعتبار محصول در هنگام خرید نکته مهمی است که نباید از آن غافل شوید.

در مرحله دوم بهتر است به مدت بیست و چهار ساعت قبل از اولین استفاده از پدهای سلولزی پمپ آب کولر را روشن کنید تا به این ترتیب آب بارها و بارها به بالای پد منتقل شود و پدها به طور کامل خیس خورده و مرطوب شوند. پس از گذشت بیست و چهار ساعت اولیه بهتر است آب اولیه جمع شود و  برای استفاده مجدد آب آن تعویض گردد.

دانستن این نکته لازم است که در لحظه شروع به کار با توجه به اینکه هر یک متر پد سلولزی توانایی جذب آب تا 100 لیتر را دارد ممکن است کل آب موجود در کولر در کمتر از یک دقیقه جذب پدها شده و به اتمام برسد، اما پس از جذب آب و خیس خوردن پدها آب مازاد مجدد به کف کولر باز خواهد گشت.

 

نکات مربوط به استفاده از پد های سلولزی

 با توجه به این‌که سختی آب در مناطق مختلف ایران متفاوت است، ممکن است پس از مدتی،  رسوب گذاری باعث شود که از سرما و خنکی کولر کم شود. البته به دلیل وجود پوشش رزینی این رسوب فقط در سطح بیرونی پد اتتفاق می افتد و لایه های درونی پد بدون رسوب تغییر خواهند بود. پرواضح است که با پر شدن خلل و فرج پدها و اصطلاحاً کثیف شدن آن‌ها میزان بازدهی عملکرد کولر افت می‌کند.

افت فشار  (Pressure Drop) جریان هوای عبوری از پدها نیز می‌تواند منجر به افت راندمان خنک سازی کولر گردد. بنابراین بهتر است با انجام اقداماتی از ایجاد رسوب جلوگیری کنیم و در صورت بروز و ایجاد رسوب به شکلی صحیح نسبت به پاک سازی آن اقدام کنیم تا طول عمر پدهای سلولزی بیشتر شود.

 

جلوگیری از رسوب گذاری

استفاده از فیلتر

بهتر است برای جلوگیری از جمع شدن رسوبات بر روی پدهای سلولزی پیش از ورود آب به سیستم از فیلتر آب استفاده کنید. این فیلترها با کاهش سختی آب و مواد آلی و معدنی به کاهش رسوب کمک بسیاری می‌کند..

کاهش دفعات خاموش و روشن کردن سیستم

برای جلوگیری از ایجاد رسوب بر روی پدهای سلولزی باید تا حد امکان تعداد دفعات روشن و خاموش کردن کولر را کاهش دهید تا رسوب بیشتری  بر روی آن‌ها شکل نگیرد.

عدم استفاده از آب شور یا بازیافتی

ﮐﯿﻔﯿﺖ آب ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﺴﺘﻘﯿمی در ﻋﻤﺮ ﻣﻔﯿﺪ ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی دارد. باید در نظر داشته باشید که آب شور یا بازیافتی، آب کلردار و اب معدنی باعث رسوب گذاری بیشتر بر روی پدهای سلولزی می‌شود و باعث می شود تا راندمان سیستم سرمایشی آن با افت چشمگیری مواجه شود.

آب درون مخزن ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺳﺮﻣﺎﯾﺸﯽ را ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ آن، ﻫﺮ دو ﺗﺎ ﺳﻪ ﻫﻔﺘﻪ ﯾک بار ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻧﻤﺎیید و اجازه دهید پدهای سلولزی با عبور آب شسته شوند.

شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی
شستشو و نگهداری از پدهای سلولزی

اقدامات لازم در هنگام مواجه با رسوب گذاری

شستشوی پد سلولزی توسط آب

به منظور افزایش طول عمر پدهای سلولزی  باید آن را تمیز نگه داشت. برای این کار می‌توانید به صورت دوره‌ای پدهای سلولزی را مورد شستشو قرار دهید.

البته باید توجه داشته باشید برای از بین بردن رسوب در پدهای سلولزی به هبچ وجه از شوینده های شیمایی و یا ضد رسوب‌های دارای فسفات استفاده نکنید.

استفاده از مواد شیمایی و شوینده‌های شیمیایی یاعث خوردگی پدهای سلولزی می‌شود و به شدت طول عمر پد را کاهش می‌دهد. البته همان‌طور که گفتیم به دلیل پوشش رزین رسوب‌گذاری بیشتر در سطح لایه ی اول پد سلولزی انجام می‌شود .

اما بهتر است هرگز برای نظافت پدهای سلولزی از اسیدهای قوی و مواد شیمیایی‌ای مانند کلرین‌ها استفاده نکنید. این مواد می‌توانند به بافت پدهای سلولزی آسیب رسانده و عملا آن ها را از کارایی بیاندازند. به علاوه استفاده از اسیدهای قوی نیز می‌تواند منجر به خرابی پدهای سلولزی گردد.

مواد مناسبی که می‌توانید از آن‌ها برای شست و شوی پدهای سلولزی استفاده کنید شامل دترجنت ها  (detergents) گروه های شیمیایی آمونیا  (ammonia)، اسیدهای میلد (mild acids)  و گلوترآلدهیدها (gluteraldehyde)  هستند.  گرچه اگر فاصله زمانی مناسب برای تمیز کردن پدهای سلولزی را رعایت کنید؛ استفاده از فرچه نرم پلاستیکی و یا استفاده از آب با فشار مناسب برای از بین بردن رسوب تشکیل شده بر روی پد سلولزی کفایت می‌کند.

پدهای سلولزی رسوب زدایی و پاکسازی بسیار ساده و آسانی دارند؛ برای این کار کافی است جریان آب را با فشار مناسب روی آن‌ها بگیرید تا شاهد خروج آب کثیف و تمیز شدن پدها باشید. به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از جریان آب با فشار بالا می‌تواند سبب آسیب به بافت و ساختار و زوایای پدهای سلولزی شود. بنابراین برای شستشوی پدها فشار آب را  از قبل تنظیم کنید.

پس از شستن پدهای سلولزی لازم است به آن ها فرصت کافی برای خشک شدن دهید. بدین منظور در حدود بیست و چهار ساعت آن ها را در هوای آزاد بگذارید تا به صورت کامل خشک شوند و شکل منسجم خود را بیابند و بعد نسبت به نصب دوباره آن اقدام کنید.

 

جلوگیری از رشد قارچ و جلبک

 به صورت کلی برخی از مواد شیمیایی نیز جهت جلوگیری از بروز و رشد جلبک در پدهای سلولزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما بهتر است برای جلوگیری از رشد قارچ و جلبک بر روی سطح پد سلولزی هر بیست و چهار ساعت یکبار بین ۴۵ تا ۷۰ دقیقه سیستم آبرسانی را قطع کنید تا پد به طور کامل خشک شود.

انجام نظافت پدها را به صورت دوره ای منظم و منطقی انجام دهید. همچنین توجه کنید در هنگام فصل گرما نیز در زمان خاموش بودن سیستم جریان آب آن را قطع کنید تا رطوبت و آب ممانده باعث ایجاد بویبد یا ایجاد قارچ و باکتری نشود.

پدهای سلولزی
پدهای سلولزی

نکات مربوط به بعد از استفاده پد های سلولزی

پس از اتمام فصل گرما و یا در مواقعی که قصد ندارید به مدت طولانی از کولرهای سبولزی استفاده کنید باید آب سیستم درون مخزن کولر را به طور کامل تخلیه کنید. پدها را با توجه به نکات گفته شده بشویید و اجازه دهید به طور کامل خشک شود. سپس آن‌ها را در جای خود بگذارید و برای مواجه نشدن با نور مستقیم آفتاب روی آن‌ها را به طور کامل بپوشانید. این کار باعث افزایش طول عمر پدهای سلولزی می‌شود.

 

تعویض پدهای سلولزی

طول عمر پدهای سلولزی نسبت به پدهای پوشالی بسیار بیشتر است. این پدها نسبت به پوشال سه تا پنج سال عمر بالاتری دارند. و همین نکته در کنار صرفه جویی در مصرف برق و آب قیمت بیشتر این ‌پدها را در طی مدت استفاده توجیه می‌کند. اما همان‌طور که گفتیم در مورد استفاده از پدهای سلولزی نیز باید به طول عمر و زمان مفید استفاده از آن‌ها توجه کرد.

عمر مفید پدهای سلولزی در صورت استفاده درست و رعایت نکات نگهداری و شستشوی صحیح در فواصل  منظم می‌تواند تا پنج سال باشد. به عنوان یک قاعده کلی برای زمان تعویض پدها می‌توان گفت به محض ایجاد ترک‌هایی در آن باید پد سلولزی خود را تعویض کنید. از آن جایی که مواد مورد استفاده در ساخت پدهای سلولزی به آسانی در طبیعت قابل تجزیه و جذب هستند بنابراین به هیچ وجه سبب آلودگی محیط زیست نمی‌شوند بنابر این پس از گذشت مدتی به طبیعت برمی‌گردد و اثرات زیست محیطی نامطلوبی بر جای نخواهد گذاشت.

پس اگر جز دغدغه مندان محیط زیست هستید می‌توانید با خیال راحت از پدهای سلولزی به عنوان واسط تبخیری سیستم سرمایش خود استفاده کنید.

در نهایت می‌توان گفت با نگهداری صحیح و تعویض به موقع پدهای سلولزی می‌توانید به مقدار زیادی در مصرف آب و برق و هزینه‌های آن صرفه جویی کنید. همچنین با افزایش راندمان و کارایی سیستم سرمایش خود از هوایی خنک‌تر و مطلوب‌تر بهره ببرید. برای خرید انواع کولر آبی سلولزی و پلیمری سلولزی از سایت بازرگانی شهباز می‌توانید صفحه‌ی کولرهای آبی را مشاهده فرمایید.


بازرگانی شهباز با بیش از 30 سال سابقه فعالیت در بازار آماده است تا نیازهای شما را در بخش های لوازم خانگی ( یخچال – بخاری – جاروبرقی )، لوازم صنعتی ( آشپزخانه صنعتی – گرمایش صنعتی – سرمایش صنعتی – باسکول و ترازو صنعتی – جادروبرقی صنعتی – کارواش )، تجهیزات فروشگاهی ( یخچال فروشگاهی و ویترینی – انواع فریزر فروشگاهی – بستنی ساز – شربت سرد کن )،

تجهیزات نظافتی ( اسکرابر – کف شوی – ترولی نظافتی – بخار شوی )، تجهیزات  کافه رستوران هتل و مواد مصرفی کافه ( اسپرسوساز – پودر قهوه و شکلات داغ – مخلوط کن – باربیکیو – تجهیزات بار سرد ) تامین کند. شما می توانید برای اطلاع از شرایط ویژه فروش، تخفیف، خرید اقساطی و اخبار صفحه اینستاگرام بازرگانی شهباز را نیز دنبال کنید.

برای به دست آوردن آخرین اطلاعات محصول، نقد و بررسی محصولات و همچنین راهنمای انتخاب محصولات نیز می توانید به وبلاگ بازرگانی شهباز مراجعه کنید.

جهت دسترسی به حساب کاربری خود وارد شوید


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/bazarga7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/bazarga7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109