مجله بازرگانی شهباز

قهوه چیست؟‌ انواع قهوه، خواص قهوه قسمت 2

قهوه چیست؟‌ انواع قهوه، خواص قهوه قسمت 2

در این سری از مقالات قرار است تا به بررسی داستان قهوه و انواع قهوه بپردازیم و با طعم های مختلف، رست قهوه و فرآوری قهوه آشنا شویم. پس با ما همراه باشید تا داستان قهوه را دنبال کنیم و سفر دور و دراز قهوه از مزارع مختلف دنیا تا فنجان را بررسی کنیم تا بیشتر با ابعاد مختلف این نوشیدنی شگفت آور آشنا شویم.

در قسمت قبلی به بررسی خاستگاه گیاه قهوه، انواع نژاد های قهوه و همچنین کشت و برداشت قهوه پرداختیم. حالا قصد داریم تا در ادامه در مورد پردازش و فرآوری دانه های قهوه و همچنین تاریخچه‌ی استفاده از قهوه و نحوه  آماده سازی آن برای مصرف صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید تا سفر شگفت انگیز قهوه را ادامه دهیم.

پردازش دانه های انواع قهوه

برای شروع لازم است بدانید که پردازش انواع قهوه عملیاتی است که در آن دانه های مصرفی قهوه فرآوری می‌شوند و برای مصارف مختلف آماده می‌شوند. 

از نظر فنی نیز پردازش انواع قهوه یعنی بیرون کشیدن دانه قهوه از داخل گیلاس قهوه و حذف اضافات گیلاس. در واقع با پردازش قهوه لایه های خارجی میوه قهوه یا همان گیلاس قهوه حذف می‌شوند محصول نهایی درخت قهوه به دست می آید.

 همانطور که گفتیم عمل آوری و همچنین برداشت قهوه یک عمل بسیار پر زحمت است که عمدتاً در کشورهای جهان سوم انجام میشود. این کار وقتی سخت تر می شود که خبری از  ابزار آلات مدرن کشاورزی نباشد و محصول با دست چیده و فرآوری شود.

 حال به این وضع این مورد را نیز اضافه کنید که به منظور جلوگیری از خراب شدن گیلاس های انواع قهوه ای باید عمل پردازش را هرچه سریعتر انجام داد، چرا که در غیر این صورت دانه های قهوه فاسد و خراب میشوند که ترکیب آنها با سایر دانه ها باعث نابود شدن محصول نهایی و یا آسیب شدید به کیفیت آن خواهد شد.

به همین منظور است که پردازش یک عملیات بسیار بسیار مهم و حیاتی به حساب می‌آید که انجام صحیح آن باعث خواهد شد محصول نهایی دارای کیفیت بسیار بالایی باشد.  به همین منظور و برای جلوگیری از خراب شدن دندان ها بهتر است که عملیات پردازش هر چه سریعتر روی دانه های قهوه انجام شود. 

به طور کلی برای پردازش انواع قهوه راه های  مختلفی وجود دارد اما رایج ترین راه ها برای پردازش قهوه شامل دو روش زیر می شوند:

 

۱. پردازش تر

۲. پردازش خشک

 با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب به بررسی انواع روش های پردازشی انواع قهوه بپردازیم و هر یک از این روش‌های ویژه را بررسی کنیم.

 

برای شروع به سراغ پردازش تر  انواع قهوه می رویم. در این نوع از پردازش میوه ها و بخش هایی که اطراف دانه انواع قهوه را پوشانده اند قبل از شروع فرآیند کردن به طور کامل حذف می شوند. این باعث می‌شود تا پوست و همچنین بخشی از گیلاس قهوه که به دانه قهوه آسیب می زند به طور کامل از دانه های با ارزش قبل جدا شوند و خطری محصول نهایی را تهدید نکند.

این عملیات با مقدار بسیار زیادی آب و غوطه ور کردن قهوه ها در آن و با کمک ماشین آلات  خاص ، توسط یک کارگر حرفه ای و تعدادی نیروی کار معمولی انجام میشود. به کمک این آب فراوان و عمل غوطه‌وری میوه های نارس و خراب به طور واضحی مشخص می شوند و روی آب قرار میگیرند که کار جداسازی را برای کارگران بسیار ساده تر از قبل می کنند.

 کارگران برای جداسازی دانه های نارس و خراب و آسیب دیده انواع قهوه نیز وسواس بسیار بالایی به خرج می دهند تا هیچ گونه  دانه بدطعمی  وارد مرحله بعدی پروسه تولید دانه های قهوه نشود. میزان دقت کارگران و اپراتور دستگاه در این نوع پردازش ارتباط بسیار تنگاتنگ و مستقیمی با کیفیت محصول خروجی دارد.

در ابتدای کار دستگاه با کمک مکانیزم پیشرفته اش طوری تنظیم شود که پوست گیلاس و مقداری از  گوشت گیلاس را بردارد. این مرحله باید بسیار محتاطانه و توسط یک اپراتور حرفه‌ای انجام شود، چرا که در صورتی ممکن است که به دانه های قهوه آسیب وارد شود و از کیفیت آن کاسته شود.

باید توجه داشته باشید که پایین آمدن کیفیت موجب افت شدید  قیمت محصول می‌شود و به همین دلیل هیچ کشاورزی دوست ندارد تا زحمت یک ساله‌اش به باد برود. 

در ادامه محصول خروجی از دستگاه که دانه قهوه به همراه مقداری از گوشته میوه است  مورد عملیات تخمیر قرار می‌گیرد. پس از این عملیات تخمیر دانه قهوه به راحتی از گوشت میوه قهوه جدا میشود.

پردازش خشک در واقع قدیمی‌ترین و باستانی ترین روش برای فرآوری گیلاس انواع قهوه است که سالیان سال توسط مردمان بسیاری از نقاط دنیا انجام شده است.برای شروع پردازش لازم است که کارگران با دست و با دقت فراوان دانه های قهوه را از یکدیگر تفکیک کنند. این کار بسیار زمان بر و فرسایشی است.

 با  به اتمام رسیدن مرحله جداسازی دانه ها از هم،  گیلاس های نارس و آسیب دیده و همچنین گیلاس هایی که بیش از حد رسیده و دانه انواع قهوه آنها گندیده است از گیلاس های درجه یک به طور کامل جدا می‌شوند. یک نکته بسیار مهم در مورد پردازش خشک این است که در آن از ابزار خاصی استفاده نمی‌شود و اکثر کارها در این نوع از پردازش دانه قهوه به کمک دست انجام می‌شود.

پس از انجام عملیات جداسازی دانه های قهوه گیلاس های قهوه برای خشک شدن با نور آفتاب روی یک سطح با بیشترین میزان تماس با نور خورشید قرار می گیرند.  بسیاری از کشورهای آفریقایی و لاتین  برای انجام این مرحله یک سطح صاف سنگی و سیمانی را انتخاب می کند تا عملیات خشک شدن به صورت کامل روی آنها انجام شود.

سپس کارگران این دانه ها را به صورت مرتب و در طول روز زیر و رو می کند تا عملیات خشک شدن در همه دانه ها به صورت یکسان انجام شود.دقت کارگران برای انجام دادن همه مراحل این نوع از پردازش قهوه تاثیر به سزایی روی طعم و کیفیت محصول نهایی خواهد داشت.

یک مورد بسیار مهم دیگر در این نوع از پردازش قهوه مدت زمان عملیات خشک کردن است.  مدت زمان عملیات خشک کردن گیلاس های قهوه باعث می شود  تا طعم آنها قوی تر و یا ملایم تر شود. مدت زمان استاندارد برای خشک کردن چهار هفته است که بسیاری از محلی های اهل آمریکای جنوبی و همچنین آفریقایی ها از زمان های بسیار گذشته در حال انجام دادن آن هستند.

 

در این قسمت از پردازش دانه ها وقت آن رسیده تا کشاورز پوست کاغذی را از روی دانه های قهوه حذف کند. در این مرحله از پردازش کشاورز دانه ها را در داخلی یک دستگاه می ریزد تا لایه پوست کاغذی از قهوه پردازش شده به روش خشک یا تر جدا شود. در این مرحله دانه هایی که کیفیت بالاتری دارند نیز به واسطه  رنگ خواص پوسته شناسایی می شوند و جداگانه  دسته بندی می شود.

 در انتها یک نیروی کار بسیار ماهه با دقت هرچه تمام کرد آنها را مرتب و دسته بندی می کند و در این حین دانه هایی که حشرات به آنها آسیب زده اند و یا بیش از حد تخمیر شدند را نیز حذف می کند.

حالا قهوه آماده‌ی رست شدن و یا همان بو دادن است. پس با ما همراه باشید تا به بررسی این مرحله از تولید قهوه بپردازیم.

 

بو دادن و رست کردن دانه های انواع قهوه

رست کردن انواع قهوه یا همان بو دادن و تفت دادن قهوه سبز روشی است که به کمک حرارت و شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود که در آن دانه های قهوه سبز برشته شده و آماده پودر شدن و مصرف میشود. برشته کردن انواع قهوه یک صنعت فوق‌العاده قدیمی و باستانی است و دارای سه سطح مختلف است:

۱ . لایت یا کم

۲. مدیوم یا متوسط

۳ دارک یا زیاد 

هر چه میزان است برشته کردن انواع قهوه بیشتر باشد قهوه خروجی رنگ قهوه نیز تیره تر خواهد بود.

 

 به طور کلی هر چه رست انواع قهوه لایت تر و کمتر باشد، محصول نهایی کافئین و اسیدیته بسیار بالاتری دارد.به طور کلی رست های زیاد و تیره روغنی تر از رست های معمولی هستند. این در حالی است که رست های لایت خیسی  بیشتری دارند.البته باید این مورد را نیز در نظر داشته باشید که هرچه انواع قهوه بیشتر برشته شود، اصلی و خاص خودش را از دست خواهد داد و طعم برشتگی و سوختگی به خود خواهد گرفت.

 

چرا رست کردن مهم است؟ 

پس از اینکه میوه قهوه رسید. فرآوری انجام می شود. و دانه قهوه خشک می شود. قبل از برشته کاری (بو دادن) دانه های قهوه سبز هستند. و بوی چمنی دارند. اما بعد از برشته کاری 800 تا 1000 عطر (آروما) مختلف در قهوه ایجاد می شود. با استفاده از پروفایل رست می توانیم عطر و طعم قهوه را تعریف کنیم.

فرآیند برشته کاری قهوه

برشته کاری به معنی تبدیل دانه قهوه از سبز به قهوه ای است. روش های مختلفی برای برشته کاری قهوه وجود دارد.ما در اینجا راجع به روشهای رست تجاری قهوه صحبت خواهیم کرد.

مراحل رست انواع قهوه

برای رست (برشته کاری) قهوه سه مرحله ی اصلی وجود دارد. مرحله ی خشک کردن، مرحله برونینگ (browning)، و مرحله رست

مرحله خشک کردن انواع قهوه

رطوبت دانه قهوه 8 تا 12 درصد است. بنابراین باید قبل از شروع رست باید دانه قهوه را خشک کنیم. مرحله خشک کردن به طور معمول 4-8 دقیقه داخل درام رستر سنتی انجام می شود. درجه حرارت در پایان مرحله خشک کردن معمولاً 160 درجه سانتیگراد است. باید دقت کنید که در ابتدای کار گرمای زیادی به دانه های قهوه داده نشود. در صورت بالا بودن درجه حرارت در ابتدای مرحله خشک کردن دانه های قهوه می سوزند.

مرحله برونینگ انواع قهوه

از دمای 160 درجه سانتیگراد به بالا قهوه شروع به بو دادن می کند. در این مرحله عطر و ارومای قهوه ظاهر می شود. در این مرحله که برویینگ نامیده می شود نیز همچنان خشک شدن قهوه در اثر دما ادامه دارد.

در این مرحله واکنش مایلارد شروع می شود که باعث رنگ قهوه از سبز به قهوه ای می گردد. در واکنش مایلارد کاهش قندها و امینواسیدها با ایجاد عطر و طعم های مختلف و صداهایی که حاصل از ترکیدن قهوه است همراه است. مرحله برویینگ با صدای اولین تق (اولین ترک) به پایان می رسد.

مرحله برشته کاری انواع قهوه و (Development )

در آغاز این مرحله ، واکنش گرمازا می شود و قهوه ترک می کند. در طی مراحل خشک و برونینگ ، انرژی در دانه های قهوه ذخیره شده و در این مرحله با ترکیدن دانه قهوه ازاد می شود. در این زمان ترکیبات آروما و عطر و طعم قهوه شکل می گیرد.

کنترل دما و زمان در این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورتی که به این مسئله توجه نشود باعث طعم دودی و تند وتیزی در قهوه رست شده می گردد. به طور معمول این مرحله 15 تا 25 درصد از کل زمان رست را دربرمی گیرد

 

به طور کلی میزان رست کردن قهوه یک امر کاملاً سلیقه‌ای است چراکه در هر مرحله از رست  طعم خاص و جدیدی به قهوه اضافه می شود. حال زمان آن فرا رسیده تا با هم نگاه دقیق‌تری به سطوح مختلف رست قهوه بیاندازیم و ببینیم که قهوه در هر کدام از این سطوح چه ویژگی هایی دارد:

 

۱. قهوه لایت رست : این قهوه بادی (body) سبک و اسیدیته ی بالایی داره. اگه می خواید طعم واقعی یک قهوه رو بچشید این قهوه می تونه گزینه خوبی برای شما باشه. چون بیشتر خصوصیات اصلی قهوه در این نوع رست حفظ می شه. نام های دیگه ای هم برای رست لایت و سبک بکار میره. مثل: امریکن رست(American Roast)، سینامون رست (Cinnamon Roast)، نیو انگلند رست (New England Roast)، هاف سیتی رست (Half City Roast) و مودریت لایت رست (Moderate Light Roast)

 

۲. قهوه مدیوم رست: قهوه مدیوم رست تا حدودی طعم اصلی قهوه رو داره و تعادلی بین بادی قهوه و اسیدیته برقراره. بادی بالای قهوه به دلیل فرآیند کاراملی شدن قندهای موجود در قهوه است. در حالی که این عمل از اسیدیته قهوه کم می کنه. در این سطح قهوه طعم و رایحه ی (آروما) خاص خودشو پیدا می کنه. بنابراین رست متوسط یا مدیوم تیره تر از لایت رست خواهد بود. نام های رایج معادل مدیوم رست شامل: سیتی رست (city roast)، سیتی پلاس رست (City + Roast)، فول سیتی رست (Full City Roast)، برکفست (Breakfast)،رگیولر (Regular) و امریکن رست (American roast) هستند.

 

۳. قهوه دارک رست: خصوصیات دونه سبز قهوه در رست دارک بسیار کمتر احساس میشه. بیشتر از اینکه آروما و طعم اصلی قهوه رو احساس کنید طعم تلخی رو احساس خواهید کرد. بادی ای نوع قهوه بسیار مشخصه و طعم واضحی داره. سطح قهوه دارک رست روغنی به نظر می رسه و رنگ قهوه ای تیره تا سیاه داره. اسامی رایج برای این نوع قهوه عبارتند از: فول سیتی پلاس رست (Full City + Roast)، رست ایتالیایی (Italian Roast)، وینا رست (Vienna Roast) و فرنچ رست یا رست فرانسوی (French Roast)

 

طعم رست های مختلف انواع قهوه

همانطور که در قسمت های قبلی نیز اشاره کردیم طعم قهوه علاوه بر منشا دانه و شرایط رشد ارتباط بسیار مستقیم با نحوه و میزان برشته شدن دانه های قهوه نیز دارد. در واقع رنگ و طعم دانه های سبز قهوه بسته به میزان و همچنین دمای عملیات رست تغییر می کند. 

در رست سبک و روشن دانه های سبز و قرمز در دمای بسیار پایین تری به رشته می شوند و این در حالی است که در طرف مقابل رست تیره در دمای بسیار بالا تر و مدت زمان بیشتری انجام می‌شود.

 به طور کلی می‌توان گفت که هر چه رست تیره تر باشد  تنهای های اصلی قهوه کمتر خواهند بود. به طور کلی برای رسیدن به بهترین محصول پس از  عملیات برشته سازی قهوه نیازمند ایجاد یک تعادل ویژه بین زمان و دمای رست دارد.

در نتیجه قهوه دارک بسیار قوی تر و سنگین تری دارد و این در حالی است که قهوه لایت طعم بسیار ملایم و سبک تری دارد. همان طور که گفتیم انتخاب نوع قهوه مورد علاقه کاملاً سلیقه ای است .برخی قهوه لایت را می پسندند و برخی دیگر نیز قهوه دارک را ترجیح می دهند. 

در ادامه یک لیست از ویژگی های هر یک از قهوه ها را برای شما می‌آوریم که تا حدود زیادی به شما برای انتخاب قهوه مورد علاقه خودتان کمک خواهد کرد.

 

انواع رست قهوه

لایت رست Light Roasts

  • رنگ : قهوه ای روشن
  • مزه: بادی سبک و گرینی ( grainy )
  • سطح اسیدیته: واضح و مشخص
  • بافت: خشک و بدون روغن
  • کافئین: حاوی بیشترین مقدار کافئین
  • دمای رست: 180 تا 205 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: لایت سیتی(Light City)، هاف سیتی(Half City)، سینامون رست (Cinnamon Roast)
  • اولیت ترک یا پاپ: حدودا در دمای 205 درجه اتفاق میفته
  • معنی لایت رست اینه که دان سبز بعد از اولین ترک “first crack” برشته نشده.

 

رست مدیوم Medium Roasts انواع قهوه

  • رنگ: قهوه ای متوسط
  • طعم و مزه: بادی بیشتری نسبت به لایت رست داره
  • بافت: خشک و بدون روغن
  • سطح اسیدیته: متعادل
  • کافئین: کافئین کمتری نسبت به رست سبک و کافئین بیشتری نسبت به دارک رست داره
  • دمای رست: 210 تا 220 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: رست معمولی، رست آمریکایی و رست برکفست (Breakfast Roast)
  • رست مدیوم یعنی دانه سبز قهوه بین انتهای ترک (پاپ) اول و ابتدای ترک دوم برشته شده است.

 

رست مدیوم دارک Medium- Dark Roasts

  • رنگ: تیره تر از بقیه
  • طعم و مزه: بادی سنگین، طعم و عطر قابل توجه و مزه اسپایسی تند (spicy)
  • بافت: کمی روغنی در سطح
  • میزان اسیدیته: اسیدیته کمتری دارد
  • کافئین: کم
  • دمای رست قهوه : 225 تا 230 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: فولی سیتی رست(Fully City Roast )، افتر دینر رست ( After Dinner Roast )، وینا رست ( Vienna Roast )
  • رست مدیوم- دارک یعنی دان سبز قهوه از شروع یا اواسط ترک (پاپ) دوم برشته شده

 

رست تیره Dark Roasts در انواع قهوه

  • رنگ: شبیه شکلات تلخ و حتی سیاه به نظر می رسه
  • مزه: تلخ و دودی یا سوخته
  • ویژگی های بافت: درخشش روغن در سطح
  • اسیدیته: به طور چشمگیری کاهش یافته است
  • کافئین: به طور چشمگیری کاهش یافته است
  • دمای رست: 240 تا 250 درجه
  • نام های متداول: فرنچ رست ( French Roast)، ایتالین رست (Italian Roast) و کانتیننتال رست (Continental Roast)
  • دارک رست یعنی: رست دانه سبز قهوه نزدیک به پایان ترک دوم (second crack) انجام می شه

سلاطین انواع قهوه کدام کشورها هستند؟

بیش از یک میلیون نفر شب و روز تلاش می‌کنند تا بهترین دانه‌های انواع قهوه را تهیه کنند. انواع قهوه به راحتی در هر خاکی نمی‌تواند پرورش داده شود و نیازمند خاک، شرایط اقلیمی و دمای مناسب است.

انواع قهوه با استفاده از دانه‌های قهوه تهیه می‌شوند و قهوه دومین نوشیدنی محبوب دنیا پس از چای است و دومین کالای پرمبادله در جامعه بازرگانی به شمار می‌رود.

تردیدی وجود ندارد که در شیوه‌های فرآوری قهوه در ۱۰ تا ۲۰ سال گذشته پیشرفتهایی حاصل شده است و طعم‌ها و انواع قهوه که اکنون موجود هستند، می‌تواند هر شخصی را سردرگم کند. دو نوع قهوه معروف، روبوستا و عربیکا هستند. بر مبنای گزارش وب سایت ورلد اطلس، در حال حاضر ۷۵ کشور در تولید قهوه فعالیت دارند که بزرگترین کشورهای تولیدکننده عبارتند از:

 

۱- برزیل

برزیل بزرگترین تولیدکننده انواع قهوه در جهان است و بیش از ۱۵۰ سال است که این جایگاه را حفظ کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۶ حدود دو میلیون و ۵۹۵ هزار تن قهوه تولید کرد که ۷۶ درصد آن از نوع عربیکا و ۲۶ درصد روبوستا است و بزرگترین منطقه تحت کشت قهوه را در جهان دارد و عمده تولید این کشور در سائوپائولو، پارانا، میناس گریس و سایر ایالتهای جنوب شرقی متمرکز شده که دما و شرایط اقلیمی مطلوبی برای تولید قهوه دارند.

برزیل همچنین شیوه‌های مختلفی را برای فرآوری قهوه بکار گرفته است به عنوان نمونه، میوه‌ها زیر آفتاب خشک می‌شوند و دیگر نیازی به فرآیند شست و شو نیست. این کشور در سال ۲۰۱۱ بزرگترین تولیدکننده قهوه سبز در جهان بود و همچنان بدون رقیب مانده است.

۲- ویتنام

اکثر دوستداران انواع قهوه با قهوه ویتنام آشنا هستند که با ترکیب قهوه با شیر شیرین تهیه می‌شود. ویتنام در سال ۱۹۷۵ تنها ۶۰۰۰ تن تولید انواع قهوه داشت در حالی که تولید این کشور در سال ۲۰۱۶ به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسید. این افزایش تولید، ویتنام را دومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان ساخته است.

۳- کلمبیا

اگر عاشق قهوه باشید احتمالا نام قهوه کلمبیا به گوشتان خورده است. این کشور بزرگترین تولیدکننده دانه عربیکا در جهان است که گفته می‌شود قدمت آن به سال ۱۷۹۰ برمی‌گردد. دما و اقلیم خاصی برای تولید قهوه مناسب است و پس از سال ۲۰۱۰ کلمبیا شاهد تغییرات چشمگیری در آب و هوا بود که روی تولید انواع قهوه تاثیر گذاشت. همچنین در طعمهای استاندارد قهوه‌ای که در این کشور پرورش داده می شود، تغییر قابل توجهی صورت گرفت. تولید قهوه کلمبیا در سال ۲۰۱۶ به حدود ۸۱۰ هزار تن رسید.

۴- اندونزی

اندونزی چهارمین تولیدکننده بزرگ انواع قهوه در جهان است و اگرچه در تولید قهوه رتبه بالایی نداشته است اما در سال ۲۰۱۶ به میزان ۶۶۰ هزار تن تولید داشته است. همچنین موقعیت جغرافیایی این کشور که نزدیک خط استوا قرار دارد، برای تولید قهوه مناسب است. اندونزی در واقع مناطق کوهستانی زیادی دارد که که برای تولید قهوه مناسب‌ترین هستند. قهوه از سوی استعمارگران هلندی به اندونزی آورده شد و تولید آن حتی پس از پایان دوره استعمار ادامه یافت زیرا شرایط اقلیمی این کشور برای تولید قهوه بسیار مناسب بود. در حال حاضر ۸۵ درصد از تولید اندونزی صادر می‌شود.

۵- اتیوپی

اتیوپی انواع قهوه معروف عربیکا را پرورش می‌دهد که در سراسر جهان پرطرفدار است. این کشور تولید بالایی دارد که در سال ۲۰۱۶ به ۳۸۴ هزار تن رسید. اتیوپی بیش از ۱۱۰۰ سال است که انواع قهوه تولید می‌کند و منشا اصلی قهوه عربیکا است که محبوب میلیونها نفر است. ۲۸ درصد از صادرات سالانه اتیوپی قهوه است و ۱۶ میلیون اتیوپیایی در این بخش مشغول به کار هستند. انواع خاصی از دانه‌های قهوه مانند لیمو، حرار و سیدامو وجود دارد که تنها در اتیوپی پرورش داده می‌شوند. تمامی حقوق و مالکیت نیز تحت نام دولت اتیوپی است.

۶- هندوراس

هندوراس شرایط اقلیمی مناسبی برای تولید انواع قهوه دارد و یکی از بهترین تولیدکنندگان قهوه ارگانیک در جهان است. اگرچه تولید این کشور شروع آهسته‌ای در حدود قرن نوزدهم داشت اما به زودی و ظرف چند دهه موفق شد در میان بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه جهان جای بگیرد. هندوراس در سال ۲۰۱۱ بزرگترین تولیدکننده قهوه آمریکای مرکزی شد. با این حال تولید این کشور که در سال ۲۰۱۶ به ۳۴۸ هزار تن رسید، عمدتا به مصرف داخلی می‌رسد.

۷- هند

هند یک کشور زراعی بزرگ است که هزاران محصول مختلفی در آن کشت می‌شود و قهوه را نیز دربرمی‌گیرد. قهوه عمدتا در مناطق جنوبی هند و در فصل زمستان که آب و هوای مناسبی برای این محصول دارد، تولید می‌شود. تولید سالانه قهوه در هند به حدود ۳۴۸ هزار تن رسیده است و قهوه توسط پرورش دهندگان کوچک و بزرگ تولید می‌شود. قهوه و چای به یک اندازه در هند محبوبیت دارد و ۸۰ درصد آنها صادر می‌شوند.

۸- اوگاندا

ارزآورترین صادرات اوگاندا مربوط به انواع قهوه است که توسط اتیوپیایی‌ها به این کشور معرفی شد و شمار زیادی از مردم اوگاندا در کسب و کار قهوه به فعالیت مشغول هستند. قهوه عمدتا در مناطق جنوبی اوگاندا تولید می شود که شامل هر دو نوع عربیکا و روبوستا است. با این حال مردم اوگاندا با مشکلات امنیتی صادراتی خاصی مواجه هستند که به کاهش مجموع صادرات منتهی شده است. آخرین آمار تولید این کشور حدود ۲۸۸ هزار تن در سال ۲۰۱۶ بوده است.

۹- مکزیک

این کشور دانه‌های قهوه مرغوب عربیکا را نزدیک منطقه ساحلی گواتمالا تولید می‌کند. مکزیک در سال ۲۰۱۲ با تولید ۲۵۲ هزار تن قهوه، هفتمین تولیدکننده بزرگ جهان بود و در سال ۲۰۱۶ تولیدش به ۲۳۴ هزار تن رسید. قهوه در اواخر قرن هجدهم از آنتیل به مکزیک آورده شد و تولیدش به سرعت رشد کرد و تولید بالا و صادرات در دهه ۱۸۷۰ محقق نشد. قهوه در دهه ۱۹۸۰ به ارزشمندترین محصول این کشور تبدیل شد و همچنان باقی مانده است. در حال حاضر مکزیک بزرگترین واردکننده قهوه در جهان است.

۱۰- گواتمالا

گواتمالا کشور کوچکی است که جایگاه بالایی در صنعت قهوه دارد. تولید انواع قهوه در گواتمالا در سال ۱۸۵۰ آغاز شد و هرگز متوقف نشده است. تولید این کشور در سال ۲۰۱۶ به ۲۰۴ هزار تن بالغ شد.


بازرگانی شهباز با بیش از 30 سال سابقه فعالیت در بازار آماده است تا نیازهای شما را در بخش های لوازم خانگی ( یخچال – بخاری – جاروبرقی )، لوازم صنعتی ( آشپزخانه صنعتی – گرمایش صنعتی – سرمایش صنعتی – باسکول و ترازو صنعتی – جادروبرقی صنعتی – کارواش )، تجهیزات فروشگاهی ( یخچال فروشگاهی و ویترینی – انواع فریزر فروشگاهی – بستنی ساز – شربت سرد کن )،

تجهیزات نظافتی ( اسکرابر – کف شوی – ترولی نظافتی – بخار شوی )، تجهیزات  کافه رستوران هتل و مواد مصرفی کافه ( اسپرسوساز – پودر قهوه و شکلات داغ – مخلوط کن – باربیکیو – تجهیزات بار سرد ) تامین کند. شما می توانید برای اطلاع از شرایط ویژه فروش، تخفیف، خرید اقساطی و اخبار صفحه اینستاگرام بازرگانی شهباز را نیز دنبال کنید.

برای به دست آوردن آخرین اطلاعات محصول، نقد و بررسی محصولات و همچنین راهنمای انتخاب محصولات نیز می توانید به وبلاگ بازرگانی شهباز مراجعه کنید.

جهت دسترسی به حساب کاربری خود وارد شوید


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/bazarga7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/bazarga7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109